Munții Bucegi: Gura Diham – Vf. Bucșoiu, via Mălăiești și Brâna Caprelor
În weekend s-a invit ocazia să bag o tură pe munte și cum nu am făcut niciodată până acum am zis să vin cu niște detalii, poate mai sunt și alții interesați. Eu unul am descoperit cel mai fain loc de picnic (ever): platoul de la Cabana Mălăiești. Până să te apuci de împachetat, da-mi voie să îți spun că din Bușteni, de la Gura Diham faci cam 3 ore până la locul de ancorare al sandwich-urilor cu șuncă, icre, frunze de salată și felii subțiri de roșii. Traseul Gura Diham – Cabana Mălăiești este accesibil tuturor, astfel încât se pretează și la întreaga familie.
Eu unul aș vrea să rămân înnoptez la cabana Mălăiești și să văd cerul noaptea. Iar pe întunericul fisurat de multe stele e loc de mai mult. 😉
Traseu: Gura Diham – Poiana Izvoarelor – Pichetul Rosu – drum Take Ionescu – Mălăiești (bere) – Brâna Caprelor – Creasta Bucsșoiu (drum Deubel) – Prepeleac – Pichetul Rosu – Poiana Izvoarelor – Gura Diham.
Detalii aici. |
Timp total: 8:20:44
Timp în mers: 6:43:00 – Diferența a fost investită în admirarea caprelor.
Distanța parcursă: 25 km
Panta maximă: 46%
Panta minimă: – 44%
Altitudine minimă: 984 m (cabana Gura Diham)
Altitudine minimă: 984 m (cabana Gura Diham)
Altitudine maximă: 2.492 (Vf. Bucșoiu)
Anonim
Frumos! Mi s-a facut dor de muntii nostri. Nu i-am mai strabatut de ani de zile. Dar voiam sa te intreb ceva: care-i povestea esarfei?
P.S. O dau anonima pentru ca nu mai stiu cum faceam sa-mi apara numele.
Marius Mihalca
Nu sunt noutati pe planul esarfei, inca. 😀 Daca apare ceva postez. Dar ce e cu esarfa aia ca mereu sunt intrebat de ea?
Anonim
Pai, pare a fi un talisman. O porti pretutindeni cu tine. Imi plac si mie esarfele, mici, mari, subtiri, groase, dar eu am vreo 10 si le schimb. Tu pari atasat de acea esarfa. Ma gandeam ca are o poveste. Sau asa suntem noi femeile: dam o mie de intelesuri unor lucruri normale, fara vreo particulara importanta?!
Marius Mihalca
Acum realizez ca eu am inteles cu totul altceva. Am crezut ca te referi la un articol mai vechi (https://www.mihalca.ro/2012/04/vecinele.html).
Cred ca e o coincidenta ca apar pe munte mereu cu aceeasi esarfa. Am 3 esarfe care se potrivesc pe munte (1 mare si 1 mai mici). Albastru e una din culorile preferate si cred ca de asta apare mai des in peisaj. 😀
Anonim
Haha…simpatice vecine! Asadar, esarfa ar trebui sa fiu un accesoriu permanent, chiar si pe munte, de ce nu 🙂
Nu am vazut multe poze cu tine, insa parca am mai vazut esarfa asta intr-o poza in India. Daca o fi tot asta sau alta…