|  Relații   |  Top 10 lucruri pe care o femeie NU trebuie să le facă pe Tinder

Top 10 lucruri pe care o femeie NU trebuie să le facă pe Tinder

De la Miorița și balada Toma Alimoș nu am mai auzit atâta folclor, iar când vine vorba de o aplicație  software găsesc asta cu atât mai ciudat. Nu mi-am propus să întru într-o dezbatere despre cine și de ce are cont pe Tinder. Vreau doar să spun că multă lume spune o mulțime lucruri, dar atunci când stai singură acasă pe canapea și te antrenezi la privitul la punct fix, nici prietenii, nici familia și, cu siguranță, nici societatea nu sunt lângă tine și nu te pot ajuta.
Continui astăzi o linie de articole prin intermediul căreia vreau să ofer femeilor o imagine din partea cealaltă. Am renunțat de mult să mai salvez lumea, dar militez puternic pentru bărbați care își exprimă emoțiile. Acestea fiind spuse, hai să ne amuzăm cu ce anume NU ar trebui să facă femeile pe Tinder.
Sursa foto: necunoscută

1. Fără poze cu peisaje. Dacă e ceva ce mă scoate din sărite cel mai mult sunt profilele care conțin doar fotografii cu peisaje. Nu îmi e clar ce este în mintea voastră, dar o întrebare îmi tot licăre în minte: Tu cauți un gibon sau un bărbat? Dacă ești în căutarea unui gibon, înțeleg de ce ai vrea să îl momești cu păduri umbroase, bogate în fructe, izvoare cu apă rece și pajiști cu flori și iarbă proaspătă. Presupunând că răspunsul tău bifează a doua variantă, cu ce crezi că ne ajută să vedem brazi înalți, falnici și drepți. Vom presupune noi bărbații, în superficialitatea noastră, că sunt asemeni sânilor tăi? Cel mai probabil, că nu.
Dacă tu nu ai curajul să îți arăți fața, eu nu pot să înțeleg decât două lucruri: fie nu îți dorești suficient de mult să întâlnești pe cineva, fie nu ai încredere în felul în care arăți. Ori dacă tu nu ai încredere în tine, eu cu atât mai puțin pot avea. Așa că te rog, fără peisaje. Dacă nu am fost suficient de clar, sugestia mea se referă la: fără poze în umbră, fără poze doar cu spatele, fără poze blurate. În principiu, fără poze care nu transmit clar cine și cum ești.
2. Fără poze în rochia de mireasă. Cu siguranță te întrebi: Cine dracu își pune poze în rochie de mireasă pe Tinder? Ai fi surprinsă să afli câte dintre voi fac asta, și aici nu mă refer la femei care pozează pentru reviste în rochie de mireasă. Ne duce și pe noi bărbații capul într-atât încât să înțelegem că toate femeile și-au trăit viața încă de prin adolescență și e foarte bine că s-a întâmplat așa. Dar să îmi pui un reminder cu unu’ care te-a avut constant și sigur, și eventual să mi-l lași și în poză, cumva nu prea mă ajută în luarea deciziei de swipe right.
3. Fără texte de genul: „I am only interested in serious realtionships. No married man, no man in relationships, no ONS (one night stands).”. Am conceput eu textul ăsta, să nu mă acuze vreo duduie că îi încalc drepturile de autor, dar cred că ai prins ideea. De când au devenit bărbații atât de obedienți și când le spui tu să facă swipe left, ei chiar o să te asculte. Pe bune? De-al dracu’ ce suntem, dacă considerăm că femeia „e bună” facem swipe right chiar dacă însuși Isus Christos vine să ne spună că nu e bine! Ce? Nu se știe că bărbații sunt niște proști atunci când vine vorba de femei? (Am adus argumente la afirmația asta în articolele anterioare).
Genul acesta de text, nu este doar o insultă la adresă inteligenței mele, dar este o insultă și la adresa inteligenței tale. Practic îmi spui că tu ești îndeajus de nepricepută (inițial scrisesem proastă, dar am corectat, căci iar se iau fetele de mine) încât să nu te prinzi cu ce bărbat vorbești sau ieși la o cafea și îl rogi pe el să nu te mintă și să nu te manipuleze. Și ghici ce se va întâmpla? Fix golanii de care încerci să te ferești, al căror nas fin a simțit o oportunitate, vor prelua mesajul și se vor asigura că în scurt timp vei mai purta o cicatrice în portofoliul traumelor.
4. Fără poze cu alcool și țigări. Ne-or fi plăcut multora dintre noi femeile ușor accesibile (deși și acesta este un mit, despre care poate voi scrie vreodată, căci în cultura românească nu există noțiunea de femeie accesibilă), dar te asigur că atunci când vine vorba să selectăm una pe care vrem să „o luăm acasă” și să o ținem mai mult, criteriile de selecție se schimbă dramatic. Poate sunt doar eu altfel, dar să te văd cum bei din sticlă și-ți curge băutură pe barbă și pe părul tău lung și frumos, nu mi se pare sexy at all. Ba mai mult, dacă există ceva ce îmi generează o repulsie atunci acestea sunt: femeile bete și femeile care înjură.
5. Fără poze cu bărbați. La acest nivel încă nu mi-ai trezit interesul într-atât de tare încât să mă intereseze și prietenii tăi. Poți să ai un prieten gay și e foarte frumos să fie așa. Puneți-vă poze haioase pe Facebook sau pe Instagram, dar nu și pe Tinder. Faptul că din prima clipă sunt forțat să te văd împreună cu alt bărbat mă face să cred că e o ceață în mintea ta, iar nouă ne plac femeile cu mintea limpede.
6. Fără poze cu minori. Înțeleg pe deplin că sunt foarte multe femei care caută o a două șansă. Chiar mă bucură să văd că nu s-au speriat de o primă experiență nereușită și chiar dacă au unul, doi sau trei copii, încă mai cred într-o viață armonioasă alături de altcineva. Dar de aici până la a-i expune pe copii în mediul online e un mare pas. Dacă dorești să clarifici acest aspect din start, și pot înțelege că vrei să faci asta, pune în descriere: „Mamă a 2 copii”. Cine are de înțeles, va înțelege.
De altfel, publicând fotografii cu minori încalci termenele și condițiile contului, căci conform legislației USA (unde este și Tinder înregistrat) este interzisă publicarea fotografiilor copiilor sub 13 ani. De aia, teoretic, copiii sub 13 ani nu au voie să aibă cont de Facebook sau Instagram sau orice altceva. Tinder în mod special are o politica 18+ (Tinder privacy policy: „Although our Service is a general audience Service, we restrict the use of our service to individuals age 18 and above. We do not knowingly collect, maintain, or use personal information from children under the age of 18.”)
Pozele cu minori publicate în mediul online îi expun pe aceștia abuzurilor și tu ca mamă cred că înțelegi mai bine ca mine de ce nu vrei să faci asta.
7. Fără poze în chiloți. Este în ADN-ul nostru să căutăm femei frumoase. Marker-ii noștri din ADN ne spun că femeile frumoase sunt sănătoase, sprintene și că viitorii pui rezultați din copulația cu o femeie frumoasă ar avea șanse mai mari de supraviețuire, și datorită calităților de care dă dovadă mama lor. Dar de aici și până la a-ți pune poze în lenjerie intimă e un pas cam mare. Eu, ca bărbat, te pot învăța zeci de metode prin care să îți pui în valoare corpul, fără a recurge la soluții iefine. Din nou mă simt desconsiderat, pentru că îmi livrezi ceea ce vreau să văd, direct (ca la proști) și nu mă lași să te descopăr.
8. Fără poze cu alte femei, mai ales când acestea arată mai bine ca tine. De multe ori mi s-a întâmplat să văd astfel de fotografii și să spun: Uau! Dar când am trecut la următoarea fotografie mi-a venit în minte și următorul gând: „Numărul de telefon al prietenei tale, mi-l poți da și mie?„. Ca strategie de marketing,  nu încercăm să vindem un Logan, publicând fotografii în care îl vedem strălucind în caroseria lucioasă a unui Maserati. Fiecare are șansa lui în viață și nu ai nevoie să te ajuți de prietenele tale, indiferent de modul în care arată acestea.
9. Fără citate inspiraționale. Alt lucru cu care mor câte puțin de fiecare dată când le văd sunt citatele inspiraționale. Mi-e frică deja de mult timp să deschid Facebook-ul pentru că, peste noapte, toate femeile au devenit filozoafe și pur și simplu îmi crapă capu’ de atât înțelepciune, mai ales atunci când aceasta este preluată de la alții, rezolvată din 2-3 clicuri și nu este rodul unei experiențe personale.
Când îți văd profilul bazat doar pe citate inspiraționale, mă duce capu’ să înțeleg că probabil încerci să îmi transmiți că fiecare dintre acestea te reprezintă. Nu știu dacă îți iese, dar ce îți iese cu siguranță este să îmi transmiți faptul că imaginația ta este limitată și că ai nevoie de alții ca să te exprimi. Ori dacă nu poți să transmiți ce simți, nu prea mai avem despre ce să vorbim, căci viața asta este despre a simți.
10. Fără date false. Ea avea 28 de ani și o chema Elena. Ulterior aveam să descopăr că avea 34 și o chemă Rodica. Avem și noi bărbații rănile noastre, iar unii dintre noi avem chiar și principii, iar a începe cu o minciună nu e chiar fundamentul pe care vrem să ne construim viitoarea noastră relație. Genul acesta de abordare îmi lasă un gust amar și mă face să mă întreb mereu: Mâine oare ce voi mai afla? Dacă ar fi să ne ghidăm după vorba inteligenței populare „culegi ce semeni”, tu ce ai vrea să culegi?
Vreau să închei prin a reitera că am tot respectul și admirația pentru femeile care în ciuda experiențelor mai mult sau mai puțin plăcute trăite, nu se lasă și caută metode de diversificare a opțiunilor. În cultura românească, destul de rigidă după părerea mea, aceste femei sunt cu atât mai mult de apreciat, întrucât atunci când își fac cont pe Tinder, spre exemplu, trebuie să înfrunte oprobiul familiei, al colegilor și al societății în general. Bravo, fetelor! Să știți că există mulți bărbați care asemeni mie vă admiră pentru această tărie de care dați dovadă!
PS: Dacă ți se pare interesant și vrei să afli mai multe despre cum să utilizezi Tinder, lasă-mi un comentariu și voi reveni cu un articol de genul: Cum să te asiguri că el te găsește pe Tinder.

Comentarii:

  • 13 octombrie 2019

    Si fara poze doar cu fata. Altfel tindem sa credem ca suntati niste casaloti esuati…

    Răspunde

Adaugă un Comentariu: